Körberg, Hussfelt och starar

The Moose var lite lack i morse. Jag snarkade som värsta grävmaskinen, sa han. Hela natten. Det hjälpte tydligen inte med öronproppar. Jag skämdes lite. Synd att inte han somnade först. Har alltid velat höra honom råma i sömnen. Eller råmar älgar? Hmm.. Ja, skämdes gjorde jag iaf.

Taxin hämtade oss 7,40 för att köra oss till TV4. Det gick bra där. Stökversionen av Oh My God! genomfördes ok http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=the_moniker_-_oh_my_god&videoid=1593410 och intervjun http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=intervju_med_daniel_karlsson&videoid=1593413 kändes också ok. Drack en kopp kaffe i fikarummet efteråt. Då kom han. Tommy. Tommy Körberg. Kändes stort att va i samma rum som en av världens bästa röster någonsin. Ville gå fram och ta en bild på oss två. Tänkte lägga upp här. Pallade inte. Vågade inte.

Körde sen Time of your life. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=the_moniker_-_time_of_your_life&videoid=1593509 Gick sådär. Inte så konstigt. Mr Körberg satt ju några meter bort och kollade. Blev lite nervös. Fick några minuters snack med honom efteråt. Mycket trevligt. Vi pratade lite Made in Sweden http://www.youtube.com/watch?v=jE7q-9AKLGo Han gav mig några goda råd. Ville fråga om jag kunde få ta en bild på oss två. Tänkte lägga upp här. Pallade inte. Vågade inte. Jävla hjälte ändå. Stort.

Ringde Hussfelt. Bokade lunchdejt. Han hämtade som alltid upp mig med, som han säger, ”Den vita hajen”. Jag kallar den för ”Den vita delfinen”. En bil. En vit bil med många namn. Snart är den utbytt. En månad kvar, sa han. Känns ju lite vemodigt. ”Den vita faran” som vi svept fram genom stan många gånger i. Högt lyssnandes på Eros, Plura, Pavarotti och några andra gemensamma favoriter. Sjungit högt med i refrängerna. Några verser med. Känns vemodigt.

IMG_0918.JPGVi drog till Strandbryggan. Skönt ställe. Han åt en räkmacka. Jag tog fisksoppan. Helt galet fin. Bland det bästa den smakat. Munnen alltså. Den njöt. Vi surrade på i vanlig stil om alla våra planer. Några stökhistorier. Starar. Han berättade om skillnaden mellan koltrasten och staren. Jag undrade hur han visste. Han sa att han läst lite om starar. Stökigt var det iaf. Tror jag gillar staren mer än koltrasten. Verkar coolare liksom. Gillar inte fåglar iofs. Tycker de är lite läskiga. Hussfelt kallar mig för ”Stökgubben”. Starar verkar lite stökiga, tycker jag. Kanske att jag var en sådan i nåt tidigare liv. Staren Karlsson. Han är fin, Hussfelt. Så där varm och trygg som en.. Nä, stare passar nog inte in på honom. Mer som en björn vs storebror. Stökig beskrivning? Det får ni ta. Är galet stolt över att ha honom som vän iaf. ”Huset”. Bra smeknamn på honom förresten. Välkomnande och trygg som ett hus. Ja, det är han. Inte tänkt på innan. Förstår ni? ”Huset”.

Gjorde sen en grej för tidningen FRIDA. Relationsfrågor o sånt. Svåra frågor. Några bilder blev det med.

Ligger nu på hotellrummet och snusar. Tänkte ta en dusch snart. En sittdusch. Japp, så blir det. Skönt att lägga sig nyduschad. Nysittduschad. Stökigt.

MAKTUB!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>