Julklappsstök, tågkärlek och julmusik

Ska strax ge mig ut i stöket. Julklappsstöket. I vanliga fall så har jag ingen aning om vad jag ska köpa. Brukar lösa sig ändå. Till slut. Men idag har jag ingen lust att gå runt i affärer utan att veta vad jag ska köpa. Risken att det blir kaos i huvudet är stor. Jag vet vad jag ska köpa. För några år sen köpte jag julklappar tidigt på julafton. Det var bra. Lite lugnare då. Det var då. Nu är nu. Inte läge för risker. Jag ska bara gå ut och känna lugnet. Kanske dricka ett glas glögg när jag ändå är igång. Nästan lite tråkigt att veta vart jag ska gå och vad jag ska köpa. Ingen match liksom. Kanske ändrar mig när jag ger mig ut. Nånstans på vägen kanske det blir en helomvändning. Ja, vem vet. Vi får se.

Åker en del tåg. Muttrar rätt ofta åt SJ:s förseningar. Kommer ändå fortsätta nyttja det färdmedlet. Ok, jag har inget körkort och hade jag haft det så hade det förmodligen inte blivit så många tågresor. Eller? Jag gillar ju att åka tåg. Sitta och drömma mig bort med Ennio Morricone i lurarna, vandra bort till bistron och komma tillbaka till min plats med tidning och mat. Senast jag åkte så hade jag t.o.m. lite julstämning där jag satt.

Allt man behöver för en tågtrip:)

För att känna den riktiga julkänslan när jag nu går ut så lyssnar jag först på tidernas bästa julsång. Många som försökt sig på den, men det finns bara en Jussi. Eller, det finns väl en jäkla massa Jussi iofs. Han i Rederiet t.e.x. Jussi Tola. Elak figur det där.. Ja, men ni förstår vad jag menar. Hoppas jag.

The one and only Jussi Björling. Varsågoda att starta julen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>