Grammis, 2X Platina och årets bästa video

Swedish Grammy Awards idag. Ska bli trevligt. Jag ska vara helt ärligt och erkänna att jag hade väl nån naiv tro om att Oh My God! skulle bli nominerad till årets låt, men nepp.. Om jag ska vara ännu mer ärlig så hade jag faktiskt inga större förhoppningar. Hade ju varit kul liksom, men nä.. Jag förstår och respekterar. Och accepterar. Fick nyligen veta av mitt skivbolag att låten jag nämnde ovan har sålt 2X Platina. Heeeeeelt sjuuuuukt ju. En låt som jag skrev på en kvart för en himla massa år sen, i ett gult tegelhus, i en ort utanför Jönköping som heter Norrahammar, för att sen skynda mig till köket för att vräka i mig pannbiff och potatis. Tack för den stunden. Tack mamma för att du bad mig skriva en glad låt. Tack till alla som gjort att den sålt så mycket. 2X Platina. Stökigt. Jävligt stökigt. Tack!

Finns ju några att välja mellan.
Deltävlingen i GBG:

Andra chansen i Sundsvall för er som föredrar klädbyte:)

Mitt favoritframträdande. Andra chansen del 2:

och finalen:

eller:

Jag vet förresten vilken video jag hade röstat på som årets bästa. Något partisk kanske, men fan vad jag älskar Sacarias arbete med min låt. Who wants to die alone. Trasigt och ensamt och otäckt och galet och vackert. På samma gång.

Ja, då börjar det bli dags att välja outfit för kvällen då. Kostym eller pälsväst, det är frågan.

5 Comments

 • Wernbloom
  14 februari, 2012 - 01:47 | Permalink

  Dra nån galen the moniker-blandning. Typ gul koftan,pälsväst och kaptensbindel;)

 • Fia
  14 februari, 2012 - 02:15 | Permalink

  Kostym!

 • towe
  14 februari, 2012 - 04:38 | Permalink

  håller med wernblom!! ska det va stökigt, så ska det va stökigt! grattis till 2xplatina!! all kärlek daniel!!

 • Ingela
  8 mars, 2012 - 09:23 | Permalink

  Såg videon till Who wants to die alone för första gången just nu…..Oj! Sitter som förstummad och förstenad och försöker sortera intrycken och känslorna. Ångest, förvirring, otäckt, frustration, sorgsenhet….och så bra. Den videon gjorde verkligen intryck. Måste se den igen. Go on with the good work, du tillför verkligen ngt unikt till musiksverige. Allt gott!

  • themoniker
   4 maj, 2012 - 05:44 | Permalink

   Hej Ingela. Tack så jättemycket hörru. Kram!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>