Hockey, publikrekord och nya låtar på väg mot inspelning.

Ska på hockey ikväll. I Globen. Sverige möter Danmark och jag hoppas det blir målkalas. Innan matchen ska jag till nån studio och snacka hockey. Ja, inför kvällens match. Det sänds nån gång innan matchen eller i nån paus. Tror jag. Har inte så bra koll på det där. Heller. Min tjej är snäll och följer med. Jag har sagt att om det är tråkigt så åker vi hem, så upp till spelarna att ge oss valuta för tiden då.
Ser fram emot veckan. Jättemycket. Har nämligen bokat in mig i en studio på onsdag och torsdag. Tänkte spela in några låtar liksom. Några av den lugnare sorten. Det ska bli naket och nära, tänkte jag. Inte så mycket Swedish House Mafia, utan mer… motsatsen. Förstår ni? Sen om de skulle vilja göra nån av låtarna lite mer dansvänlig, inte mig emot:)

Jag tillsammans med Anna och Hanna (Stockholm Strings) från förra årets Allsång på Skansen.

Mina medmusiker blir Anna på cello, Hanna på fiol, Staffan på trombon och Prince Anjou II på lite allt möjligt. Vad jag ska göra? Sjunga, spela gitarr, lyssna på mina inre röster och kanske ett och annat trumslag. Ja, vi får se. Det ska bli spännande iaf. Skönt att få ur sig låtarna från systemet mitt. Ja, så att andra kan få plats.
Vet inte riktigt vad jag ska göra med det som spelas in. Det får vi se efteråt. Hoppas ni kommer gilla det. Hoppas jag kommer gilla det. Man vet ju aldrig, men känslan är bra och den är alltid viktigast.

Spelade i Motala i lördags förresten. Det var roligt. Första gången med bandet på länge. Det såg bra ut, det lät bra och nä, jag var aldrig orolig heller. Älskar dom. Treasure Island Cowboys. Kan man annat än att just älska ett band med ett så sexigt namn. Nepp.
Gitarrist Prince Anjou II har en alldeles bedårande dotter och hon kan nog mycket väl va vårt yngsta fan.


Ja, det kan faktiskt va årets bild.

Hej!

3 Comments

 • towe
  7 maj, 2012 - 10:59 | Permalink

  grymt bra bild!

  inspelade låtar? ja, vad gör man me sånt? kanske låter oss lyssna?!

 • Dorrit Kärkkäinen
  21 maj, 2012 - 11:23 | Permalink

  Hittade denna blogg när jag googlade på The Moniker och min commentar har inget att göra med bilden även om den är helt bedårande.

  Jag sitter och ser på en repris på Efter 10 och du Daniel sjunger ”Oh Lord what if a die here..” Måste bara få visa min uppskattning över en underbar låt sjunget med en ton som berör. Är 50+ sjukskriven för utmattningsdepression. Har uppskattat din sång ända sedan jag såg dig första gången i Idol och hör denna låt för första gången idag! Din sång och dina texter gör en skillnad. Tack!

  • themoniker
   21 maj, 2012 - 02:13 | Permalink

   Hej Dorrit. Tack så jättemycket för dina fina ord. Betyder mer än du tror. Tack!
   Hoppas din framtid blir bra och att du snart mår bättre.
   Här har du videon till låten, om du inte sett den: http://www.youtube.com/watch?v=m53aWdSiL-4
   Hoppas du gillar den.
   Kram DK

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>