Iris, Lilla Du och Gudfadern

Hellooooooo! Åker tåg genom ett helt magiskt landskap. Sverige är ju så galet vackert när solen hälsar på. En mycket trevlig tågvärd levererade räklandgång och bärs så ja, jag mår rätt bra här faktiskt. Gillar att åka tåg. Gillar SJ. När de är i tid då. Gillar även Mariestad. I lagom dos.
Agerade konferencier på Kulturskolans blåsafton igår. Det var trevligt. Mycket trevligt. Gillar blåsinstrument. Favoriten är nog trombon. Tror jag. Kan nog bero på att det kommer vara en och annan trombonton på nästa album. Trombon. Ja, många gråtande tromboner blir det.
Blev tyvärr ingen visit till Huskvarna och familjen Johansson denna gången. Det hanns inte med. Tyvärr. Jättetyvärr. Ja, för i familjen Johansson så finns en mycket speciell människa för mig. En liten människa. En minimänniska. Min Guddotter. Hon heter Iris och är helt bedårande. Dör alltid en smula när jag träffar henne. Hon var lite ledsen förra veckan när jag och min tjej hälsade på. Det gjorde ont i hjärtat mitt. Antingen var det skägget som rörde till det, eller så ville hon bara förklara att det inte var ok att det tagit så lång tid sen senast vi sågs. Jag väljer att tro på det senare. Jag sa förlåt, hon log och så var vi kompisar igen.

När ”Tjompen” (ja, hennes pappa kallas så) ringde och frågade om jag ville ha uppdraget som Gudfar så… Ja, fan va fint det var. Det var nämligen i samma telefonsamtal som han berättade att han och Marie skulle bli föräldrar. Vi satt tysta. Det behövdes inga ord. Tystnad i samförstånd. Det snyftades lite grann från båda hållen kan jag säga. Bland de största stunderna i mitt liv faktiskt. Japp.

Skrev en visa till dopet förresten. Till Iris. Hon verkade gilla den. När jag framförde mina ord och toner så var det en annan människa där i kyrkan som nynnade med. Javisst, det var minimänniskan. Den bedårande Iris såklart, som sjöng stämmor helt spontant. Nervositeten i mig släppte. Tack Iris:) Ska spela in den, tänkte jag. Kan ju bli en fin födelsedagspresent kanske. Hoppas hon gillar den när hon blir äldre med. Lilla Du, heter den. Japp. Kanske t.o.m lägger upp den för allmän belyssning sen. Internet-tider nu ju. Får fråga Iris först dock. Ja, det är ju hennes låt.

Peace!

2 Comments

 • Frida
  23 maj, 2012 - 03:33 | Permalink

  Åh den skulle jag vilja höra!

 • towe
  24 maj, 2012 - 01:57 | Permalink

  håller med frida!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>